Amb el lema “11-S Antifeixista”, Acció Antifeixista Països Catalans ha fet una crida a assistir a una concentració per evitar “la participació de feixistes a la Diada”, una convocatòria en resposta a l’ofrena floral que tenia previst fer el Moviment Identitari Català (MIC) al monument de Rafael Casanova.

Diverses organitzacions i moviments vinculats a l’esquerra independentista s’han concentrat amb l’objectiu d’impedir que fessin l’ofrena i s’han situat a la ronda de Sant Pere barrant el pas als membres del MIC amb crits de “Fora feixistes”. Un cordó policial ha separat els dos grups. Només hi ha hagut intercanvi de crits i consignes però finalment els Mossos d’Esquadra han fet marxar els membres del MIC, que han abandonat la protesta escortats per la policia. Poc després, però, han aconseguit tornar-hi i, saltant-se tota la cua d’entitats, han fet l’ofrena.

“El que no podem permetre és que gent en nom del sobiranisme permeti discursos xenòfobs, racistes i feixistes, en definitiva. Aquesta no és la república que volem i estem aquí per fer-los fora”, ha explicat a betevé Rita Bruguera, que ha participat a la concentració en nom d’Endavant (OSAN).

La concentració antifeixista també s’ha encarat amb membres de Plataforma per Catalunya que en un primer moment han abandonat l’acte acompanyats per agents dels Mossos d’Esquadra però finalment també hi han tornat i han pogut fer l’ofrena.