“Omplim Brussel·les” és el lema de la manifestació que se celebrarà a la capital belga dijous. Molts dels que hi assistiran ja han començat el viatge amb vehicles privats o cotxes compartits, que han redecorat amb llaços grocs, estelades i pancartes a favor de l’alliberament dels empresonats. Tot i això, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han posat a disposició dels assistents autocars i vols xàrters.

 

Vols xàrters

Els més previsors han agafat l’avió aquest mateix dimecres. N’hi ha que volen directament a Brussel·les, mentre que d’altres han optat per anar fins a una altra capital europea i, un cop allà, llogaran un cotxe per anar fins a la manifestació.

D’altra banda, també hi haurà cinc vols xàrters que sortiran de la T2 de l’aeroport del Prat el dijous 7 de desembre a les 6 h del matí i, una vegada arribin a la ciutat belga, un autocar els traslladarà fins al centre. Els que han optat per aquesta opció tornaran el mateix dia a les 22 h. És una de les opcions més cares, ja que el preu supera els 400  euros. Tot i això, s’han exhaurit totes les places.

Viatjar amb autocar

Aquesta ha estat l’opció que ha tingut més èxit. Des de l’organització calculen que han omplert 250 autocars, que sortiran des de més de 100 municipis de tot Catalunya. Alguns van marxar a les 4 h de la matinada del dimarts, però la majoria comencen la ruta aquest dimecres. El preu que han pagat els qui han decidit viatjar amb aquest mitjà de transport ronda els 150 euros, i en molts casos inclou allotjament.

L’opció del tren

Una altra alternativa és anar amb tren, tot i que pocs s’han decantat per aquest mitjà de transport. El motiu és que no n’hi ha cap que vagi directe a Brussel·les i, per tant, cal fer transbord a Lió o a París.

Tots els catalans que estan de camí a Brussel·les comparteixen el viatge a través de Twitter,  amb les etiquetes #omplimbrusselles i #roadtobrusselles.