12 dotacions dels Bombers de Barcelona han treballat en l’incendi que s’ha produït a El Fornet, una fleca al número 190 del carrer de Numància, al barri de les Corts. L’escalfor i el fum que ha provocat el foc han pujat als immobles i ha calgut desallotjar-ne els veïns, tot i que molts han pogut passar la nit a casa; a més, una desena de persones han hagut de ser ateses per inhalació de fum.

Quan han arribat els dispositius, totes les persones ja havien sortit a l’exterior del forn i no s’han produït ferits. Un cop s’ha extingit el foc, els bombers han procedit a desallotjar provisionalment els veïns dels blocs propers afectats, que havien quedat confinats als habitatges.

Incendi Numància Fornet

Els plàstics que han cremat a l’interior de l’establiment han dificultat l’operatiu i, de fet, les tasques de ventilació han estat molt costoses, fins al punt que dos bombers que eren a l’interior del forn han hagut de rebre atenció mèdica. Fins a la zona s’hi han desplaçat 12 dotacions de Bombers, quatre dotacions del SEM i tres de la Guàrdia Urbana.

Ha estat una setmana negra per aquesta fleca, que no només ha patit un incendi sinó que també hi han entrat a robar dues vegades.

El fum ha tenyit de gris l’avinguda Diagonal, a l’altura de les Corts, i els ciutadans que hi passejaven han tingut la sensació que s’havia fet fosc de cop. Alguns vianants han alertat que a L’Illa Diagonal, en una zona propera a l’incendi, l’aire s’ha fet irrespirable.