En Soly Malamine va arribar a Barcelona el 2008. Va conèixer l’associació Mescladís i la seva vida va fer un gir. Ara és el responsable del restaurant escola de l’entitat. Aquesta aventura d’arribar a Europa no ha estat gens fàcil. Tot va començar quan va sortir del Senegal en pastera.

L’aparença d’en Soly és la d’un jove optimista i alegre. És la manera en què s’afronta amb les situacions que ha hagut de vèncer.  Participar en aquest llibre ha estat, com ell mateix reconeix, una mena d’alliberament. “Abans em costava explicar la meva història a una persona però ara amb aquest còmic pots saber qui és en Soly sense necessitat que jo t’ho expliqui directament. I, a més, és quelcom que em fa sentir bé, del que… he passat alguns moments que no han estat fàcils, però ara des d’on estic dono les gràcies a Déu de tenir sort, perquè pot ser sort i voluntat personal.”

Lliçó de vida i de coratge

La història d’en Soly és una de les que s’expliquen a ‘Un regalo para Kushbu. Historias que cruzan fronteras’ en què es recull el testimoni de nou persones que han arribat a la ciutat a la cerca d’una vida millor. Il·lustrar i donar forma a aquest llibre ha estat tota una lliçó de vida.

 

De la novel·la gràfica editada per l’Ajuntament de Barcelona i Astiberri se n’ha fet una primera tirada amb 2.000 exemplars que ja es poden trobar a les llibreries a un preu de 20 euros.