Les entitats juvenils d’Horta s’han posat mans a l’obra per conservar el local que han gestionat durant els darrers 30 anys, l’anomenat popularment Bloc 17. S’han establert en una plataforma per reclamar al propietari, el BBVA, que no el vengui a cap immobiliària i el cedeixi per a ús públic, com, de fet, asseguren que era la intenció de l’antiga propietat. L’Ajuntament està estudiant adquirir-lo, coneixedor de la necessitat d’espais per a associacions al barri.

Les parets del Bloc 17, al número 17 de la plaça d’Eivissa, a Horta, respiren associacionisme juvenil. Des de fa 30 anys acull l’activitat de diverses entitats, com el casal de joves, els diables o l’esplai. Ara, però, tot això està en perill. L’antic propietari de l’immoble havia cedit el seu llegat al barri a través de l’obra social d’una caixa d’estalvis. Els canvis en el sector bancari han propiciat que l’edifici també canviés de mans i ara es tem que el propietari actual, el BBVA, el pugui vendre per fer-hi habitatges o un hotel.

Segons els joves del Bloc 17, no tindria sentit recomprar la finca perquè ja és del barri. En tot cas, l’Ajuntament està disposat a solucionar la situació i hi està treballant. Fa temps que busca alternatives per posar fi a la manca d’espais per a entitats a Horta. La Casa del Fotògraf, a la mateixa plaça d’Eivissa, és una alternativa. Pel consistori, és fonamental que el local sigui en un punt cèntric del barri.