protesta infermeres vaga

(ACN/Redacció) El col·lectiu d’infermeria s’ha manifestat de nou aquest dilluns al matí pel centre de Barcelona per reivindicar millores professionals en el marc de la vaga indefinida convocada pel sindicat Infermeres de Catalunya que va començar el 12 de desembre. La mobilització ha arrencat des de dos punts diferents: una columna de manifestants ha sortit des de la plaça de la Universitat i una altra ho ha fet des de la plaça de Tetuan.

Cap a les 11 h, ambdues columnes han confluït a Gran Via amb Pau Claris amb destinació final a la plaça de Sant Jaume. “Tenim ganes de seguir reivindicant la necessitat de millores a la professió i, un dia més, volem fer sentir la nostra veu”, ha afirmat Laia Marsal, vicepresidenta del sindicat a l’inici de la manifestació.

Durant la mobilització, s’han sentit crits com: “Prou, prou, prou, les infermeres diem prou”, “Boti, boti, boti, Balcells qui no boti” o “Vaga, vaga, vaga, si el sistema no paga”.

Coincideix que aquest dilluns s’ha iniciat una vaga indefinida de tècnics sanitaris de l’ICS per millorar les condicions laborals. La vaga afecta els tècnics superiors, tècnics en cures d’infermeria i tècnics de farmàcia i parafarmàcia.