Un any més els carrers guarnits han estat els reis de la festa. Cada cop amb més nivell, segons la Fundació Festa Major, aconsegueixen que l'afluència de públic sigui cada any més important, tant de barcelonins com de turistes. Per això aquest any s'ha controlat l'accés a alguns carrers guarnits en determinades franges horàries per evitar aglomeracions instaurant-hi un sentit únic. MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "El que hem fet ho treballarem des d'un primer moment amb la Fundació. Fins i tot valorarem la possibilitat, si els carrers ho volen, d'estendre-ho a tots un cop feta la valoració d'aquest any." Unes millores que, segons l'Ajuntament i la Fundació, ajuden a desenvolupar una festa més cívica. I així ho corroboren també les patrulles dels cossos de seguretat desplegades aquests dies al barri per controlar la festa. Entre les actuacions de la Guàrdia Urbana cal destacar que aquests dies ha decomissat en total més de 20.000 llaunes, tant en locals com en la venda ambulant. Pel que fa a les activitats el president de la Fundació Ricard Estruch n'ha destacat sobretot les diürnes que, tal com es pretenia, han aglutinat molta gent. També ha volgut agrair les que ha organitzat l'ACN de Gràcia i ha volgut sortir del pas de les crítiques rebudes per donar suport a aquest tipus d'iniciatives. RICARD ESTRUCH, president de la Fundació Festa Major de Gràcia "La fundació s'havia de posicionar i ho hem fet en el camí correcte. A alguns els agradarà i a alguns no, però la perspectiva del temps i dels anys algun dia et dirà: aquells van saber estar al moment precís en el lloc oportú." Un bon balanç que ha quedat marcat sobretot per l'accident dels Castellers de la Vila de Gràcia diumenge passat. I que destaca també per la marxa de Ricard Estruch al capdavant de la Fundació. "L'únic mèrit que he tingut és saber-me rodejar dels millors." Tot i no continuar com a president, Estruch ha assegurat que seguirà treballant per al barri.

Després d’una setmana ben intensa de festa és moment de fer balanç. Aquest dimecres la Fundació Festa Major de Gràcia i l’Ajuntament han fet un repàs d’aquests dies, en què s’ha intentat que les activitats diürnes fossin les protagonistes i les xifres així ho reflecteixen: 505 activitats de dia i 229 activitats nocturnes. El president de la Fundació, Ricard Estruch, ha volgut agrair a totes les entitats del barri la seva participació, així com també a l’ANC de Gràcia, que ha organitzat activitats com la cadena humana d’aquest dimarts. Estruch ha volgut sortir del pas de les crítiques rebudes per donar suport a aquest tipus d’iniciatives, i ha dit que “la Fundació s’havia de posicionar i ho hem fet en el camí correcte.”

Un any més els carrers guarnits han estat els protagonistes i han congregat centenars de persones cada dia. Per això aquest any, per primera vegada, s’ha controlat l’accés a alguns carrers guarnits en determinades franges horàries per evitar aglomeracions instaurant-hi un sentit únic. Una nova mesura que s’ha implantat als carrers Verdi, Mozart, Tordera, Llibertat, Fraternitat i Progrés, i que ha estat possible gràcies als voluntaris i que l’Ajuntament valora “la possibilitat, si els carrers ho volen, d’estendre-ho a tots de cara a l’any que ve”, ha explicat la regidora del districte Maite Fandos.

Davant del volum de gent que mou la Festa Major de Gràcia els serveis municipals de prevenció i seguretat han treballat coordinadament durant aquests dies. Entre les actuacions de la Guàrdia Urbana cal destacar que aquests dies ha decomissat en total més de 20.000 llaunes, tant en locals com en la venda ambulant. També s’ha reforçat el dispositiu de neteja amb 213 efectius que han recollit gairebé 50 tones de residus.

Balanç marcat per l’accident casteller

Tant la regidora del districte com el president de la Fundació també han recordat l’accident que es va produir durant l’actuació dels Castellers de la Vila de Gràcia diumenge. “Ens ha afectat molt, però hem intentat que no es notés a la festa, excepte algunes actuacions que van quedar suspeses” ha dit el president de la Fundació. De fet, Estruch també s’ha acomiadat, ja que properament deixarà d’estar al capdavant de la Fundació.