No tocaven els Beatles, però el nivell d'histèria col·lectiva era similar. Aquest estiu, Els Catarres arrasen per allà on passen. En pocs mesos han recorregut bona part del territori català amb la gira de presentació de 'Postals', el seu segon àlbum. Ahir a la nit la plaça del Sol no hi cabia ni una agulla. Per arribar fins aquí hi ha una estratègia comercial aparentment ben senzilla. JAN RIERA, ÈRIC VERGÉS i ROSER CRUELLS Els Catarres "A un nivell com el nostre, el català, que és un mercat molt petit, tampoc no pots vendre gaires CD. La manera d'arribar a la gent és penjar la teva música a Internet de manera gratuïta i d'aquesta manera obtens públic de seguida, la música arriba més de pressa." Lluny queda ja la cançó amb nom propi que els va obrir camí: 'Jenifer', que es va convertir amb el videoclip català més vist de la història amb més d'un milió vuit-centes mil visites a YouTube. "Amb aquest disc hem aconseguit agafar molta més gent d'edats molt diferents de les que ens seguien durant el primer disc. N'estem contents! 'Jennifer' és una cançó més del nostre repertori, no la deixarem de tocar, però a la gent els agraden totes les cançons." El concert va tenir moments per tot. Fins i tot, per reivindicacions polítiques. A Gràcia, encara queda festa per dies...

Una hora abans del concert la plaça ja era plena i el nivell d’histèria col·lectiva entre els fans era ben pal·lès. No és cap novetat, aquest estiu Els Catarres arrasen per allà on passen. En pocs mesos han recorregut bona part del territori català amb la gira de presentació del segon àlbum. Per aconseguir aquest èxit de masses el cantant del grup, Èric Vergés, explica que han seguit una estratègia ben senzilla: “Des de bon principi vam decidir que penjaríem la música a la xarxa perquè la gent ens conegués. D’aquesta manera és més fàcil que t’escoltin.”

Els Catarres es van donar a conèixer l’any 2011 després de l’èxit de la cançó ‘Jenifer’, que va aconseguir gairebé dos milions de visites al portal YouTube. Tot i així, la contrabaixista, Roser Cruells, reconeix que amb aquest disc han aconseguit penetrar entre un públic molt divers i de diferents edats.  “Estem contents, ‘Jenifer’ és una cançó més del nostre repertori, no la deixarem de tocar, però a la gent els agraden totes les cançons”, conclou.