Sopar de germanor musical per agafar forces abans del concert. Una escena que es repeteix des de fa vuit anys, just quan va començar el Festigàbal, un cicle de concerts de la Festa Major de Gràcia sempre lligats a l'Heliogàbal. MIQUEL CABAL "Ens hem anat fent un nom. El festival, englobat sempre dins de la Festa Major té certa entitat pròpia. També és el que ens interessa, marcar la diferència: tenir proposta pròpia en consonància amb els criteris que seguim aquí." Aquests criteris consisteixen a apostar per gent jove i de casa. És el cas dels Vàlius, un duet tan sols format per una guitarra elèctrica i una bateria. Acaben de publicar el seu primer treball, 'Escola', editat pel segell The Indian Runners, amb seu a Gràcia. Fa poc que toquen plegats i, de modèstia, no els en falta. Algun crític musical els ha definit com un rock valent amb poc interès per la perfecció. Ells s'ho prenen amb humor. POL SERRAÏMA i GERARD SEGURA, Vàlius "Valent deu ser perquè vam tenir la idea de tocar quan no en sabíem gens. Ell sabia tocar una mica la guitarra, però encara no se'n surt. Estil campaments. Jo només he tocat la bateria amb ell. La perfecció és perquè efectivament no sabem tocar." Tres dies de Festigàbal, sis concerts. Dimecres, última sessió amb Empty Pockets i Mortimers Gang. Ja ho veieu, èxit de públic, total. Us ho ha explicat des de la plaça Rovira, Roger Escapa.

El Festigàbal és el cicle de concerts que organitza el bar musical Heliogàbal en el marc de la Festa Major de Gràcia. A l’hora de fer la programació, Miquel Cabal, un dels organitzadors explica que busquen gent jove i de casa: “De mica en mica ens hem anat fent un nom, volem marcar la diferència i tenir una proposta pròpia.”

Dimarts a la nit van tocar els Mates Mates, acompanyats per Vic Godard, i els barcelonins Vàlius, un duet tan sols format per una guitarra elèctrica i una bateria que acaba de publicar el seu primer treball, ‘Escola’, editat pel segell The Indian Runners, amb seu a Gràcia. Algun crític musical els ha definit com un rock valent amb poc interès per la perfecció. “Ens diuen valents perquè vam tenir la idea de tocar quan encara no en sabíem gens”, confessen Gerard Segura i Pol Serraïma.

Dimecres hi haurà l’última sessió de Festigàbal amb els Empty Pockets Jam Band i els Mortimers Gang Live Karaoke Band.