Els impulsors de la campanya van difondre a través de les xarxes socials un missatge en què demanaven portar a diverses casernes de bombers de la ciutat roba d’abric, calçat i productes d’higiene bàsica. Aquest dimarts van haver de dir prou perquè els feia por no tenir la manera de transportar-ho tot cap al camp de refugiats d’Idomeni. “Com més roba, més vehicles necessitarem i, per tant, més diners. I encara no sabem per quant ens sortirà el viatge”, explica Òscar Romero, un dels impulsors de la iniciativa.

Des d’Acció Solidària i Logística es congratulen de la bona resposta de la ciutadana, que consideren que ha reaccionat per les imatges impactants que arriben dels camps de refugiats. Ara a l’ONG demanen que si algú disposa d’un camió o furgoneta es posi en contacte amb ells per sumar-se al viatge, que tenen pensat emprendre a principis d’abril. Fins llavors es dedicaran a classificar i empaquetar la roba: “Les peces que ens enduem són d’abric tot i que no llancem res perquè pot ser útil per al futur”. Si els sobra espai als vehicles, l’ompliran amb menjar. En aquests moments, Acció Solidària i Logística té tres voluntaris treballant al camp de refugiats d’Idomeni i quatre més a l’illa de Lesbos.

El novembre de 2015, una campanya de recollida d’ajuda organitzada a la Fabra i Coats, a Sant Andreu, també va haver de renunciar a rebre més donatius a causa de l’èxit de la iniciativa. Després de tan sols quatre dies de recollida d’anoracs, jerseis o mantes, els organitzadors de la iniciativa van haver de demanar als ciutadans que no hi portessin res.