Brussel·les s'ha llevat blindada i amb titulars confusos sobre la investigació, encara en curs. Aquest matí la policia ha identificat els presumptes autors de la massacre. Poc després, alguns mitjans han afirmat que el fugitiu que es veu a la dreta de la imatge difosa per la policia havia estat detingut. El fiscal general de Bèlgica ho ha desmentit hores més tard, i ha dit que es desconeix la identitat de la persona arrestada aquest matí. També ha explicat que es continua buscant l'home del barret, Najim Laachraoui. Tot i que la fiscalia no n'ha donat més detalls, segons alguns mitjans de comunicació Laachraoui, que va viatjar a Síria el 2013, està en crida i cerca des del mes de desembre. A més, sembla que no només podria haver preparat els explosius detonats ahir, sinó també les bombes dels atemptats coordinats a París. Es reforça, doncs, la hipòtesi que existeixen vincles entre els atemptats d'ahir i els del mes de novembre a França. A banda de Laachraoui, la policia belga ha identificat dos germans de nacionalitat belga: Khalid i Ibrahim al-Bakraoui. Segons la premsa local, el primer es va immolar a l'estació de metro de Maelbeek, i l'altre a l'aeroport, els punts on sembla que s'han trobat les seves restes mortals. Tots dos havien estat identificats pels cossos de seguretat per la seva vinculació amb el crim organitzat, però no se'ls havia relacionat amb cap activitat terrorista. Segons alguns mitjans belgues, els germanes tenien vincles amb la cèl·lula de Salah Abdeslam, un dels autors dels atacs a París que va ser arrestat aquest cap de setmana a Brussel·les. Aquest ha estat el resultat d'una nit d'escorcolls sense descans a la capital belga, en què s'han produït cinc entrades, interrogatoris i dos detinguts, un dels quals ha quedat en llibertat. La policia va trobar el pis des d'on suposadament van sortir els terroristes gràcies al testimoni d'un taxista que els va portar a l'aeroport. En aquest habitatge del barri de Schaerbeek hi havia un artefacte explosiu, productes químics i una bandera d'Estat Islàmic, que ahir va reivindicar l'atemptat. Segons el taxista, li va sorprendre que no el deixessin manipular les maletes en pujar al cotxe.

La policia belga, l’endemà dels atemptats, centra tots els esforços a trobar un dels autors de les explosions a l’aeroport de Zaventem, l’únic que no s’hauria immolat, i que no és l’individu que diversos mitjans asseguraven que havia estat detingut. L’operació de recerca i captura està, doncs, en marxa en una Brussel·les blindada i en màxima alerta antiterrorista. Estat Islàmic ja ha reivindicat l’autoria dels atemptats, que han provocat la mort d’almenys 34 persones, i prop de 200 n’han quedat ferides. En un domicili de Schaerbeek, les forces de seguretat van trobar una bomba casolana fabricada amb claus, productes químics i una bandera de l’ISIS.

Mentrestant, Bèlgica ha decretat tres dies de dol pels atemptats d’ahir. Malgrat la tragèdia, però, Brussel·les intentarà tornar aviat a la normalitat. L’aeroport de Zaventem continua tancat però la majoria d’estacions de tren ja donen servei i també dues línies de metro. També han obert, tot i que amb més seguretat, escoles, comerços i centres d’oci. La voluntat és que la ciutat belga torni a posar-se en marxa 24 hores després del doble atac.