La comunitat pakistanesa és la segona comunitat estrangera més nombrosa a Barcelona, després de la italiana. La formen 22.000 persones i la majoria es concentra al Raval, el Besòs i la Trinitat Vella. Javed Ilyash, president de l’Associació de Treballadors Pakistanesos, ha explicat a BTV que malgrat que avui és el Dia del Pakistan, els que en són originaris celebren amb més sentiment el Dia de la Independència del seu país, el 14 agost.

En referència als actes terroristes que afecten darrerament Europa, Ilyash afirma que els pakistanesos també tenen por i que precisament al Pakistan hi ha una guerra que vol posar fi a aquests actes i que, diu, no tenen relació amb el món musulmà. També ha dit que els catalans temen la seva comunitat perquè pensen que des de les mesquites o des de les diverses associacions pakistaneses es planegen o es parla d’actuacions terroristes, “i no és així”, afirma.

Ha explicat que per facilitar la integració i la convivència entre comunitats falta diàleg, participar en les activitats ciutadanes i publicar articles als mitjans per normalitzar els costums culturals. En aquest sentit ha recordat que el 2008 es van publicar les cares d’11 ciutadans pakistanesos de Barcelona a qui es va acusar erròniament de ser terroristes.

Ilyash també ha assegurat que “l’associació ha passat quatre anys molt dolents i menys mal que ha canviat el govern municipal i hem pogut respirar”.