Aquesta nit ha estat la tercera sense subministrament elèctric. Fins ara vivien sense aigua potable i des de dimarts, també sense llum, ja que la companyia els va precintar el quadre elèctric. IBRAHIM "Nos han cortado la luz pero nosotros mantenemos la calma. Estamos pacíficos, sabemos que esto es un acto de discriminación pero qué vamos a hacer." Una de les opcions ha estat sortir en bloc fins a la Ciutat de la Justícia. Demanen que no se'ls desallotgi fins que no hi hagi una alternativa d'habitatge a la nau. Volen també un espai per treballar, bàsicament per emmagatzemar-hi la ferralla que recullen als carrers. CARLOTA FALGUERAS, Assemblea Solidària contra els Desallotjaments "Estem negociant amb l'Ajuntament perquè els donin habitatges per a tothom, no gratis. Ells volen pagar però preus assequibles." I per acabar, igualtat de condicions tant per als que tenen la situació regularitzada com els que no. En definitiva, més temps. ANDRÉS GARCÍA. advocat de la Xarxa de Suport dels Assentaments del Poblenou "Trobar una sortida basada en els drets humans i fent servir la imaginació en situació de crisi perquè aquesta gent, com amínim, puguin seguir subsistint. El pla d'assentaments no és eficaç." MANEL ANDREU, Xarxa de Suport dels Assentaments del Poblenou "És la constatació de la ineficiència per resoldre un problema que s'ha fet crònic, i que comporta la vulneració dels drets humans de manera flagrant." Fins ara, asseguren que només els han donat solucions temporals i individuals i no per a tots, com demanen.

Molts dels habitants de la nau han sortit en bloc des de l’assentament fins a la Ciutat de la Justícia, on hi havia convocada una protesta contra el desallotjament. Demanen que no se’ls tregui fins que no hi hagi una alternativa d’habitatge a la nau i se’ls doni un espai per treballar. Bàsicament volen poder emmagatzemar-hi la ferralla que recullen als carrers i assajar, ja que molts són músics. Precisament aquest dimarts, la companyia elèctrica va tallar el subministrament elèctric de la nau, que els habitants agafaven del quadre.

Les entitats que donen suport als subsaharians han lamentat que s’hagi hagut d’arribar a judici. “És la constatació -ha dit Manel Andreu, de la Xarxa de Suport dels Assentaments del Poblenou- de la ineficiència per resoldre un problema que s’ha fet crònic, i que comporta la vulneració dels drets humans de manera flagrant”. També reclamen “solucions imaginatives per tal que aquesta gent, com a mínim, pugui seguir subsistint”, ha assegurat l’advocat Andrés García. I ha afegit: “El Pla d’assentaments no és eficaç”. Durant el judici, al qual només s’ha permès l’accés a un periodista -per motius d’espai, ha al·legat la jutgessa-, els lletrats dels ocupants han recordat que fa molt temps que el recinte està abandonat i que no ha estat fins ara que se n’han preocupat. És per això que reclamen temps per poder negociar una sortida coordinada.

La magistrada ja ha avançat que si acaba convençuda dels arguments dels propietaris, ordenarà desallotjar l’edifici el proper 19 de juliol.