"Vilà i Vilà 87, és baixant a l'esquerra." Es dirigeixen a comerços d'alimentació de menys de 150 metres quadrats per informar-los del nou límit horari. "A partir de este fin de semana el horario será hasta las 23 horas." Infringir aquesta nova normativa pot suposar una multa de 600 euros. "Que sepa que a partir de este fin de semana entra en vigor y en caso de no cumplirse la Guardia Urbana podría denunciarlo." El decret només afecta els locals del Poble-sec. Això és perquè aquest barri concentra el 65% de les queixes veïnals per sorolls al districte de Sants-Montjuïc. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "Aquesta limitació de la normativa d'aquests establiments permetrà que hi hagi una menor oferta de beguda i, per tant, una menor problemàtica social d'incivisme, de sorolls i altres problemes que provoquen segons quines persones." Els propietaris dels locals asseguren que a partir de les 11 de la nit no venen alcohol i creuen que la nova mesura posarà fi als seus negocis. "Yo a l'alcalde de Barcelona le pregunto, ¿cómo voy a pagar los gastos de luz, agua, alquiler, trabajador?" I entre els veïns també hi ha veus discrepants. "A mi em sembla que això no és la solució, perquè si no ho compren després ho compraran abans. A mi és el que em sembla." La Coordinadora d'Entitats del Poble-sec afirma que molts d'aquests establiments venen alcohol fora de l'horari permès. Per això, considera que la mesura és positiva per posar fi a imatges com aquestes al barri.

El regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha dit a BTV que amb la limitació de la normativa es pretén que hi hagi una menor oferta de beguda i per tant “una menor problemàtica social d’incivisme, de sorolls i altres problemes que provoquen segons quines persones.” El nou límit horari afecta als comerços d’alimentació de menys de 150 metres quadrats i infringir-la podria suposar una multa de 600 euros. Només afecta els locals del Poble-sec, perquè aquest  barri concentra el 65% de les queixes veïnals per sorolls al districte de Sants.

Els propietaris dels locals asseguren que a partir de les 11 de la nit no venen alcohol i creuen que la nova mesura posarà fi als seus negocis. La Coordinadora d’Entitats del Poble-sec afirma que molts d’aquests establiments venen alcohol fora de l’horari permès. Per això consideren que la mesura és positiva per acabar amb les imatges d’incivisme al barri.

Aquesta regulació per decret, anunciada a l’abril, no és nova. Des de 2009, ja s’aplica a Ciutat Vella, i des de 2010, a la Vila de Gràcia.