El Consell Interuniversitari de Catalunya ha obert l’expedient a instàncies de la Secretària d’Universitats i Investigació de la Generalitat. L’organisme demana a la comissió que coordina les proves d’accés a la universitat (PAU) “un informe detallat sobre el desenvolupament de les proves d’aquest any”.  Fonts de la Generalitat confirmen que també s’ha demanat “una anàlisi dels processos d’elaboració i producció d’exàmens per poder prendre les mesures adequades que assegurin una màxima qualitat en el desenvolupament de les PAU i que s’arreglin les incidències produïdes aquest any”.

L’expedient s’obre perquè els alumnes van detectar diverses errades als enunciats de les proves. La primera va ser a l’examen de matemàtiques, en què un error en l’enunciat d’una pregunta va causar el desconcert dels estudiants. La Secretaria d’Universitats va negar que hi hagués cap equivocació a les proves.

“Incidències” i “errors tipogràfics d’impremta” van ser els qualificatius que va fer servir el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) per justificar aquests errors, especialment un de detectat en l’examen de matemàtiques. Altres errades es van produir a les proves de matemàtiques aplicades a les ciències socials, a les de geografia i a les de llengua catalana i castellana.