Aquesta dijous al matí, operaris d’Endesa han pogut localitzar l’origen de la fuita d’aigua que fa tres dies va deixar 500 veïns de l’Eixample sense llum ni aigua per Nadal. Un cop descartat que fos del clavegueram o de la xarxa de rec, han seguit la via d’aigua des d’on vessava, aixecant la vorera fins arribar al punt d’origen: una canonada d’Aigües de Barcelona.

Segons unes imatges a les quals ha tingut accés betevé, l’aigua va regalimar sobre el cablejat elèctric del centre de transformació elèctric d’Endesa. Els veïns més afectats, a la cruïlla del carrer del Consell de Cent amb Aribau, van estar 17 hores a les fosques i sense aigua just el dia de Nadal, i estudien reclamar compensacions.

Normalitat per als veïns, el cap de setmana

Poc després de localitzar la fuita, treballadors d’Agbar han començat a reparar-la. Es tracta d’un primer pas perquè els 500 veïns que es van quedar sense llum per Nadal tornin a la normalitat, ja que des d’aleshores estan connectats a un grup electrogen que els fa arribar electricitat a casa.

Concretament, el transformador malmès es podrà canviar a partir de divendres a la nit, segons ens informen els responsables d’Endesa, perquè abans cal que s’eixugui tota la humitat que ara mateix hi ha al sòl. Un cop es faci el canvi de transformardor i les comprovacions oportunes, es podran reconnectar a la xarxa elèctrica convencional. Això passarà, segons preveu Endesa, durant el cap de setmana.