grossa cap any 2023

Tot a punt per a la Grossa de Cap d’Any 2023. Ja fa 11 anys que el sorteig s’ha incorporat com una nova tradició per a la festes nadalenques a Catalunya i enguany serà presentat per la periodista Anna Simon, amb la col·laboració dels actors i humoristes Carles Xuriguera i Fel Faixedas.

El sorteig es farà el dia 31 de desembre, a partir de les 12.55 h. Es tracta d’una rifa impulsada per Loteries de Catalunya que reparteix diversos premis a través de la Grossa i La Dooble. Cada bitllet té un preu de 10 euros i les participacions costen 4 euros.

11a edició del sorteig de la Grossa de Cap d’Any

La 11a edició del sorteig de la Grossa de Cap d’Any es podrà seguir per la televisió, a TV3. A betevé en farem un seguiment en directe, minut a minut, perquè consultis els premis al moment. També podràs comprovar en aquest web si el teu número ha estat premiat!

Aquests són els grans premis del sorteig:

  • la Grossa, 200.000 euros per cada bitllet
  • segon premi, 65.000 euros per bitllet
  • tercer premi, 30.000 euros per bitllet
  • dos quarts premis, 10.000 euros per bitllet
  • tres cinquens premis, 5.000 euros per bitllet

Fins quan es poden comprar els bitllets?

Tens temps per adquirir els bitllets fins a les 11.00 h del 31 de desembre. Ho podeu fer a través del web loteriesdecatalunya.cat o en qualsevol dels més de 2.000 punts de venda físics, principalment estancs, llibreries, quioscos i bars. Cada bitllet té un preu de 10 euros i les participacions tenen un cost de 4 €.

Aquest any, el joc de La Dooble va acompanyat de la Grossa de Cap d’Any. Això vol dir que, en una mateixa participació, hi ha dos números: un participa en el sorteig de La Dooble i l’altre participa en el sorteig de la Grossa de Cap d’Any. La Dooble, l’alternativa catalana a les participacions tradicionals de Nadal, premia també les entitats, ja que les que han distribuït els números guanyadors obtenen un premi promocional.

Què és La Dooble?

La Dooble és l’alternativa catalana a les participacions tradicionals de Nadal, per això premia les entitats sense ànim de lucre que han distribuït els números guanyadors. Com a novetat, aquest any la participació de La Dooble ha estat conjuntament amb La Grossa de Cap D’any. En una mateixa participació hi ha dos números, un participa en el sorteig de La Dooble i l’altre participa en el sorteig de la Grossa de Cap d’Any.

El club o l’entitat que ha distribuït les participacions premiades amb el 1r premi guanyarà 30.000 €, les dues entitats o clubs que han distribuït les participacions premiades amb els 2ns premis obtindran 20.000 € cadascuna, i les tres entitats o clubs que han distribuït les participacions premiades amb els 3rs premis s’emportaran 10.000 € cadascuna. Més de 630 clubs i entitats sense ànim de lucre d’arreu del territori han participat, amb històries pròpies i col·lectius humans extraordinaris.

Bitllets amb finalitat social

El fet de participar a la Grossa i La Dooble també suposa un gra de sorra per lluitar contra les desigualtats. Loteries de Catalunya, amb el seu compromís envers les causes socials, ha destinat 6,46 milions d’euros a lluitar contra la pobresa infantil i l’exclusió social a Catalunya. D’aquesta quantitat, 3,46 milions d’euros finançaran el Pla pilot per a l’abordatge de la pobresa infantil, amb l’objectiu de garantir aliments i assistència material bàsica a famílies amb menors a càrrec. Els altres tres milions d’euros es destinaran a proporcionar ajuda alimentària i material a persones en situació de pobresa o risc d’exclusió social.

On es va repartir la Grossa l’any passat?

El sorteig de la Grossa de Cap d’Any de l’any passat, va repartir els 5ns premis a Cabrera de Mar, Sant Cugat, Barcelona, Gelida i Berga, els 4ts premis van anar majoritàriament a Tortosa, Cardona, Sant Boi de Llobregat, Argentona i Molins de Rei. El 3r premi va caure a Cardedeu, el 2n premi a Sant Just Desvern i el primer premi es va repartir a Barcelona, venut majoritàriament per un supermercat Sorli a Gràcia. Aquest són els municipis més afortunats, però n’hi va haver molts més.