El Consorci d’Educació admet que hi ha una cinquantena d’alumnes que no podran entrar a l’escola pública de la seva àrea d’influència. Aquest dimarts s’han fet públiques les llistes d’admesos a cada centre i les llistes d’espera. A tots aquells que no han entrat a cap de les opcions escollides, el Consorci els ha assignat unes places d’ofici.

L’Esquerra de l’Eixample i la Vila de Gràcia, on s’han fet més assignacions d’ofici

Les plataformes de famílies l’Eixample han denunciat a betevé que almenys 16 famílies han estat reassignades d’ofici fora del barri o a escoles concertades. La portaveu d’aquest col·lectiu, Lara Barriuso, ha acusat el Consorci de falta de transparència i ha explicat que s’han sentit “enganyats amb tot el procés”.

Pel que fa a la Vila de Gràcia, la plataforma ha denunciat que hi ha 19 famílies a les quals se’ls ha assignat una escola pública o concertada religiosa fora del barri. Aquest col·lectiu també recorrerà contra aquestes assignacions.

L’USTEC denuncia falta de previsió de la Generalitat

Per tot plegat, presentaran reclamacions a totes aquestes assignacions d’ofici i anuncien noves mobilitzacions de protesta. Denuncien que l’Administració “no ha escoltat cap de les propostes fetes” com el trasllat provisional als barracons de l’Institut Viladomat o la reconversió en escola pública d’algun centre concertat. 

Per part del sindicat USTEC-STEs han acusat el departament de la Generalitat de falta de previsió perquè “en els últims anys la demanda de la pública ja va a l’alça i s’hauria d’haver fet front a aquest canvi de tendència”.

Reunions amb Ensenyament i el Consorci

La vicepresidenta del Consorci i tinenta de Drets Socials, Laia Ortiz, aposta per mantenir obert el diàleg amb les famílies “per garantir la demanda que fan de poder-se matricular a l’escola pública.” En una entrevista al programa bàsics de betevé, Ortiz va confiar en arribar a un acord amb les famílies i va apuntar la posada en marxa de línies addicionals (bolets) com a mesura per aconseguir més places públiques.

Les famíles afectades es reuniran aquest dimecres es reuniran amb el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i la gerent del Consorci d’Educació per abordar possibles solucions a cada zona.