Ja s’ha obert  el període de selecció de docents nous per poder cobrir les més de 2.000 places vacants en els centres educatius de Catalunya. El mètode de selecció culmina amb una entrevista realitzada per la direcció del centre al docent que demana la plaça.  Aquest procés de selecció ha fet que el sindicat d’educació es mobilitzi per denunciar, segons l’USTEC-STEs, una via discriminatòria i poc efectiva en l’àmbit públic.

És per això que  una trentena de docents s’han concentrat aquest matí davant del Departament d’Ensenyament, a via Augusta, per protestar contra el mètode. Xavier Díaz, portaveu, ha explicat que creuen que ”no ha de ser la direcció del centre qui triï els docents” perquè l’administració ja té mecanismes per fer-ho. Ha puntualitzat, però, que només en alguns casos és adient realitzar l’entrevista professional (com una vacant en un centre d’atenció especialitzada, per exemple).

”A dit, no” és un dels lemes que més s’ha escoltat en la concentració. Els sembla, també, que és una praxi en què es ”legalitza la corrupció i el nepotisme”, pròpia, diuen, d’una empresa privada.