La 22a edició d’Els Juliols 2018 té un programa extens que ofereix un centenar de cursos, per exemple, dos de dedicats al Maig del 68 aprofitant que se’n commemora el 50è aniversari.

El primer d’aquests cursos dedicats al maig francès es titula: 1968: relat històric d’un any viscut perillosament. Els participants s’aproximaran a l’època a través d’una mirada històrica que n’analitzarà els processos més importants. S’estudiarà des de la revolta del maig francès a la lluita per als drets civils als Estats Units, i des dels canvis geopolítics en l’Orient Mitjà fins a la Guerra del Vietnam.

El segon curs és aquest: 1968: quan va empal·lidir el vermell de les senyeres. En aquest curs s’abordarà tot un any d’esdeveniments, amb el desencantament d’alguns escriptors com Aub, Barral, Castellet, Enzensberger o els Goytisolo al Congrés Cultural de l’Havana. A més, es debatrà sobre la revolta d’estudiants i obrera francesa, amb 7.000.000 de vaguistes i la República totalment paralitzada.

El programa d’Els Juliols 2018 ofereix un centenar de cursos, i com a principal novetat d’aquesta edició, n’hi ha un vintena que s’adrecen especialment a públic professional i que són de durada curta: 16, 12 i vuit hores.

L’oferta s’estructurarà en 10 àrees temàtiques que van des de l’art, la música o el cinema fins a tecnologia i energia, passant per economia i empresa, filosofia o ciències naturals i medi ambient.  La majoria dels cursos s’impartiran a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. D’altres, en funció de les seves característiques, es faran en altres punts de la ciutat. Els cursos seran de 20 hores amb un preu general de 194 € i 169 € el reduït.