La Guàrdia Urbana ha xifrat en 1.500 els estudiants, des de secundària fins a la universitat, els que han fet vaga per protestar contra el sexisme a les aules. L’aturada, convocada per la plataforma Lliures i Combatives del Sindicat d’Estudiants, ha anat acompanyada d’una manifestació que ha començat a les 12 h a la plaça de la Universitat i ha recorregut els carrers del centre de Barcelona fins a acabar, dues hores més tard, a la plaça de Sant Jaume. També hi ha hagut mobilitzacions en altres punts de Catalunya i altres ciutats espanyoles. El sindicat assegura que la vaga feminista del 8 de març d’aquest 2018 i la sentència de La Manada són un punt d’inflexió en les reivindicacions que afegeixen més arguments, afirmen, a la demanda de posar fi al masclisme en l’educació.

Manifestació contra sexisme a les aules

Tot i compartir els motius de la vaga, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans no hi ha donat suport perquè creu que es tracta d’una mobilització oportunista que menysprea la tasca conjunta de les entitats feministes de cara a la jornada contra la violència masclista el 25 de novembre.

Una assignatura d’educació sexual inclusiva

El Sindicat d’Estudiants exigeix al Govern espanyol la creació d’una “assignatura d’educació sexual inclusiva, avaluable i obligatòria” als centres públics i privats i a tots els nivells educatius: a primària, secundària, batxillerat i formació professional. Sofia Vázquez, portaveu del Sindicat d’Estudiants, ha afegit que també demanen a les administracions que no s’inverteixi en escoles catòliques “que fomenten el masclisme”. També ha reclamat la derogació de la LOMCE.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga a l’ensenyament públic el 29 de novembre” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/vaga-educacio-29-novembre/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]