Vorera al carrer de la Camèlies

El carrer de les Camèlies, al seu pas per Gràcia, estrena nova imatge. L’Ajuntament ha finalitzat la reurbanització de la via en el tram comprès entre el carrer de l’Escorial i la ronda del Guinardó, amb l’objectiu de donar prioritat als vianants. És per això que s’han eixamplat les dues voreres fins als 4,50 metres i, en alguns punts, fins als 6,5 metres. Tal com ha crescut l’espai reservat per al vianant -que ara també compta amb zones de descans-, s’ha reduït fins a 11 metres el destinat a calçada. Les obres l’han deixat amb una línia d’estacionament, un carril bus, un carril de circulació i un carril bici bidireccional.

També s’ha renovat el mobiliari urbà i l’enllumenat. En total, el projecte ha tingut un pressupost d’1,7 milions d’euros.

Nou arbrat amb una camèlia com a protagonista

El fet que les voreres s’hagin ampliat permetrà canviar l’arbrat viari. Aquest, però, no arribarà fins a la tardor, quan es donen les condicions idònies pel que fa al clima. L’arbrat se situarà més allunyat de les façanes i segons el tram es plantarà d’una espècie o una altra.

A l’encreuament amb el carrer del Secretari Coloma, s’hi plantarà una càmelia, com a arbre singular i fent referència al nom del carrer.