El sistema informàtic està preparat per deixar de cobrar l'euro per recepta en el moment en què el Tribunal Consitucional ho notifiqui oficialment al govern català. Pel Col·legi de Farmacèutics aquesta suspensió temporal no és cap novetat i denuncien que són, una vegada més, víctimes d'interessos polítics. Des de les farmàcies, que han viscut molts canvis en pocs mesos, veurien bé que es deixés d'aplicar l'euro per recepta. Els qui més es beneficiaran d'aquesta mesura són els usuaris, almenys mentre duri la suspensió de l'euro per recepta. Una taxa que a molts no els ha agradat des del principi. De moment, a hores d'ara, l'euro per recepta encara s'està cobrant.

La suspensió de l’euro per recepta encara no s’ha traduït a la pràctica. Les farmàcies de la ciutat han continuat cobrant la taxa aquest dimarts, tot i que el sistema informàtic ja està a punt per deixar de fer-ho quan la Generalitat rebi la notificació oficial del Tribunal Constitucional.

Des del Col·legi de Farmacèutics, es queixen que sovint les decisions en qüestió sanitària estan lligades a la política. Els farmacèutics veuen bé que se suspengui la mesura i consideren que s’hi podria trobar una alternativa. Hi ha ciutadans que, en vista de la notícia, demanen que es retornin els diners que s’han pagat fins ara.