FRANCESC HOMS, protaveu del govern "La suspensió d'aquetes mesures té efectes econòmics, és molt evident que en té. En aquests moments, amb les dades de què disposem, l'euro per recepta ens està portant a un estalvi del 20% de la despesa associada a l'emissió de les receptes. Hi ha un ús malintencionat de la idea del què és inconstitucional i el que no ho és i abussiu, fins i tot, per part del govern espanyol. Un dia declararan que és inconstitucional respirar en català."

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el portaveu del govern català, Francesc Homs, s’ha referit a la suspensió de l’euro per recepta durant cinc mesos per part del Tribunal Constitucional. Homs ha avançat que la Generalitat presentarà les al·legacions que l’alt tribunal requereixi i recorrerà també la suspensió.

El portaveu ha criticat la mesura cautelar i ha defensat la taxa farmacèutica que, diu, ha permès estalviar el 20% de la despesa associada en l’emissió de receptes. Francesc Homs ha recordat que l’objectiu de l’euro per recepta no era recaptatori, sinó per moderar el consum sanitari.

Homs ha criticat l’ús que fa el govern central dels recursos d’inconstitucionalitat. L’ha titllat d'”abussiu” i “malintencionat”. El portaveu de l’executiu català ha declarat que “segons el govern espanyol, no hi ha res que fem a Catalunya que sigui constitucional”. Fins i tot, ha ironitzat que amb aquesta actitud, també “declararan inconstitucional respirar en català”.