Algunes de les accions que són sobre la taula són la convocatòria de manifestacions, vagues per col·lectius i acampades als centres sanitàris. La vaga per col·lectius, segons ha explicat el delegat d’UGT a l’Hospital de Sant Pau, consisteix que metges, infermeres i la resta de professionals sanitaris facin torns per fer aturades parcials, de manera que sempre hi hagi un grup en vaga.

El sindicat de Metges de Catalunya, el majoritari, tem que les noves tisorades impliquin, a més de la reducció de sous, modificacions estructurals en el sistema que portin a la pèrdua de llocs de treball, que consideren imprescindibles per a una bona prestació assitencial. En concret, preveuen que es concentrin serveis de diferents hospitals en un mateix centre i que es reconverteixin alguns centres de salut. Aquest sindicat reivindica que els metges siguin copartíceps en la gestió sanitària dels equipaments, ja que consideren que saben quines mesures d’austeritat aplicar sense que afectin a les prestacions assitencials.

Fa un mes i mig que els treballadors de l’Hospital de Sant Pau van iniciar una acampada en el centre. Una tancada que van anunciar que seria indefinida fins que el govern no faci marxa enrere en les retallades. Els sindicats asseguren que el de Sant Pau és un hospital que ha aplicat retallades des de 2010, que han suposat un tancament de sales i un augment de les llistes d’espera.