La Policia Nacional ha realitzat sis escorcolls a diferents habitatges de Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i València, per aconseguir trobar i desarticular una xarxa de 16 narcotraficants que introduïa droga al país. Concretament, se’ls ha intervingut 4.000 grams de “shabú”, 700 grams d’heroïna i 400 grams de cocaïna.

Els narcotraficants, majoritàriament d’origen nigerià, disposaven d’una àmplia xarxa de contactes a Europa, Àfrica i l’Índia, mitjançant els quals introduïen la droga a Espanya i altres països de la UE,  com Holanda i França. El mètode que utilitzaven per transportar la droga era el de correus humans o a través de maletes i paquets.

Les fonts de la policia han explicat que la persecució de la xarxa desarticulada va començar el maig de 2012, quan la policia francesa va informar la Policia Nacional que un home introduïa droga a l’Hospitalet de Llobregat. Investigacions posteriors van confirmar que aquest home formava part d’una xarxa de 16 persones que introduïa droga a través dels aeroports de Barcelona, València i Orly (París).