Un bosc per passejar-hi però també per fer-hi rehabilitació. Batejat com a Camí dels Vents, a partir d'ara aquest bosc de Vallcarca servirà als pacients per complementar la teràpia. JOSÉ ARTURO MÍGUEZ, gerent del Parc Sanitari Pere Virgili "Suposa tenir un espai complementari i de rehabilitació per als pacients, així com un espai lúdic per a ells, les seves famílies, els veïns dels barris de Vallcarca i Sant Gervasi. Reforcem la idea del parc al servei de la ciutat." Tot i això, la tasca principal de rehabilitació s'impartirà en aquestes sales. En total, se n'han habilitat quatre, una per a cada nivell. Es vol evitar que els malalts facin desplaçaments innecessaris i que trobin, a la mateixa planta on estan hospitalitzats, el servei de rehabilitació. És una mostra de l'atenció sociosanitària del parc, en aquest cas, adreçada majoritàriament a gent gran. BOI RUIZ, conseller de Salut "Tenim molt ben resolta la medicina reactiva, però no tenim molt ben resolta la medicina aquesta de cuidar, de protegir. Crec que veure avui el que hem vist, demostra que la dinàmica que ve de baix a dalt del nostre sector sanitari públic és ben rebuda." I el Servei de Pediatria del Parc inaugura nou espai. Ara es troba a l'edifici Montseny i seguirà atenent tant els nens veïns de Vallcarca com de Sant Gervasi.

La tasca principal de rehabilitació s’impartirà en quatre noves sales de teràpia. N’hi ha quatre, una per a cada planta. En aquestes aules es dóna atenció als pacients ingressats que necessiten atenció sociosanitària i es pretén evitar-los desplaçaments innecessaris i facilitar-los l’accés al tractament terapèutic.

També s’ha inaugurat un nou espai de pediatria a la planta baixa de l’edifici Montseny. En aquest espai, se seguirà donant atenció als pacients més petits de Vallcarca i de Sant Gervasi. A banda d’aquest servei, al Parc també hi estan ubicades diferents organitzacions administratives sanitàries, com la Regió Sanitària Barcelona, el Consorci Sanitari de Barcelona, l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques i Sanitàries o l’Institut de Diagnòstic per la Imatge.