La intervenció d’un grup de veïns ha permès aquest diumenge 25 de febrer detenir tres persones que havien intentat atracar un home al Carmel. Aquest estava traient diners del caixer automàtic del BBVA del número 134 del carrer del Llobregós a les 14 h, quan els tres detinguts —dos homes i una dona— van intentar robar-lo. Tot plegat va ser vist per uns veïns que van decidir actuar i van bloquejar la sortida del caixer, al mateix temps que trucaven als Mossos d’Esquadra.

Segons avança ‘El Nacional’ i han confirmat a betevé des de Mossos d’Esquadra, un cop van arribar els agents, tan sols van haver de detenir les tres persones acusades d’intent de robatori amb violència. La víctima de l’atracament, a més, va poder recuperar els diners sostrets.

Robatori amb violència, un delicte que ha pujat el darrer any

Segons les dades de la Junta Local de Seguretat, el darrer any ha augmentat un 4,6 % els robatoris amb violència o intimidació a la via pública. Segons els cossos policials, l’any passat hi va haver un total d’11.701 robatoris d’aquest tipus, que van resultar en 3.376 detencions (un 30 % més que el 2022). Pel tipus d’objecte sostret, els telèfons mòbils ocupen la primera posició (55 %), seguits de les bosses de mà (17,6 %), els rellotges (8,7 %) i les joies (també un 8,7 %). En un 30 % dels casos, la víctima va patir algun tipus de lesió.

La majoria de detencions que es fan en aquest àmbit es duen a terme a través del pla Tremall, contra la reincidència. En aquest sentit, durant el 2023 es van detectar 526 delinqüents multireincidents, als quals se’ls han imputat 6.169 fets (la majoria furts i robatoris amb violència). De fet, els cinc multireincidents més actius de la ciutat acumulen un total de 228 antecedents.