Les entitats del barri de Sant Antoni han pogut entrar de nou a l'edifici de l'ONCE del carrer de Calàbria. Estava en desús des de fa anys i les obres de remodelació van començar a principis de 2014. La inauguració oficial serà dijous però les associacions ja l'han pogut visitar. Asseguren que és un espai molt necessari per al barri. "Jo penso que ha de ser bo pel barri. Tant per la joventut, com per les persones de segona edat, com les persones grans per poder compartir, per poder trobar-se." "Per nosaltres hauria de ser una mena d'ateneu popular del barri de Sant Antoni. el barri aquest té una manca d'equipaments. Hi ha moltes corals, grups de teatre, moltes entitats que no tenen un espai." L'edifici, ubicat al número 66 del carrer de Calàbria, té una superfície útil de gairebé 7.000 metres quadrats. El 60 % de la superfície servirà per a serveis municipals com la grua, el Bicing, el Zoo o l'empresa Barcelona de Serveis Municipals. El 40 % restant serà per a usos veïnals i educatius. Entre altres activitats s'hi faran debats, cursos de pintura o casals d'estiu. "Debates o conversaciones sobre política, sociologia, temas de actualidad." "Uns casals d'estiu, perquè ja ens van demanar des de les AMPA de les escoles públiques del barri, que feien falta llocs, que feien falta monitors, que feien falta espais oberts.." També el Centre de Formació d'Adults Pere Calders i el Consorci de Normalització Lingüística de l'Eixample hi tindran el seu espai.

L’espai veïnal Calàbria 66 no està pensat per ser un centre cívic que organitzi activitats per als veïns i veïnes del barri, sinó que seran “els mateixos veïns i veïnes” els qui impulsin noves propostes, segons ha explicat a Barcelona FM el membre de l’AMPA de l’Escola Ferran Sunyer, Josep Ema. El membre de la Unió Excursionista de Catalunya a Barcelona, Jordi Vilardell, ha afirmat que esperen “aglutinar totes les activitats que es fan al barri” i que el centre serveixi per impulsar-ne de noves.

Desenes de veïns van visitar dimarts algunes de les sales de la Planta Baixa, que encara ara només contenen algunes taules i cadires però que hauran d’estar enllestides per la inauguració de l’espai el proper 24 d’octubre. Gairebé la meitat de l’edifici es destinarà als veïns i ja hi ha una quarentena d’entitats que s’han interessat a participar en aquest nou equipament, com l’associació de veïns de Sant Antoni, el cordill -que és la coordinadora de cinc espais del barri-, algunes AMPA, grups de teatre, ONG o la Unió d’Excursionistes, entre moltes altres. Els veïns han celebrat l’obertura d’aquest espai.

A l’espai veïnal Calàbria 66 s’instal·laran també el Centre de Formació d’Adults Pere Calders i el Centre de Normalització Lingüística. Bona part de l’edifici l’ocuparan oficines de B:SM i de la Direcció d’Atenció al Ciutadà.