Aquest curs l’Escola dels Encants ha estrenat edifici. Es tanca així un cicle de sis anys en què han hagut d’estar en barracons. AGNÈS BARBA, directora de l’Escola dels Encants "Quan parlem amb les famílies i els van dir que els convidaven a venir per presentar-escola, els parlàvem d'una escola" cinc estrelles ". El nom queda una mica" així "però és que efectivament ens sentim en un espai privilegiat." La comunitat educativa ha treballat estretament amb l’arquitecte i les diferents administracions per adaptar al màxim les possibilitats de l’edifici a les necessitats del model pedagògic del centre. AGNÈS BARBA, directora de l’Escola dels Encants “Requereix que cada una de les zones de l’escola (...) responguin a una sèrie de tallers o laboratoris que permetin anar desenvolupant totes les intel·ligències i aquí, diríem que ho hem aconseguit perquè tenim espais molt oberts, espais de comunicació, espais que ens permeten potenciar tots els punts forts del nostre projecte educatiu.” Satisfets amb el nou edifici, des de l’Escola dels Encants s’han proposat ara que el projecte tingui continuïtat a secundària. Com que de moment no han aconseguit ser institut esperen que el seu model educatiu s’ofereixi almenys en un altre centre del barri. La propera promoció de l’escola que haurà de triar institut, seran 50 alumnes que començaran secundària el setembre de 2018.

Després de sis anys en barracons, l’Escola dels Encants ja té un edifici definitiu. Ara, les reivindicacions se centren a aconseguir que la primera promoció d’alumnes, que marxaran del centre educatiu el curs 2017-2018, trobin un model pedagògic similar al barri. Per això, creuen que cal un nou institut.

L’Escola dels Encants va començar fa sis anys en barracons en un solar a tocar de l’antic emplaçament del Mercat dels Encants. Per això una de les primeres reivindicacions que es van fer va ser prendre aquest nom. El principal objectiu de la comunitat educativa del centre, però, ha estat lluitar per un espai definitiu i amb les condicions d’un edifici d’obra.

La construcció té 4.150 metres quadrats, distribuïts en cinc plantes, amb un pressupost de prop de sis milions d’euros. La comunitat educativa està molt satisfeta amb l’acabament de l’obra, perquè els permet desenvolupar el projecte educatiu del centre, basat en l’educació lliure.