El titular del Jutjat d’Instrucció número 3 ha citat a declarar com a imputat un agent del cos d’antiavalots del Mossos d’Esquadra per una presumpta agressió a un jove el mes de maig de 2014. Els fets van passar a la plaça de Sants, durant les manifestacions posteriors al desallotjament del centre okupat de Can Vies.

Segons els advocats del jove, l’agent va donar un cop al cap amb la porra a una persona que passava per la zona amb una bicicleta, una pràctica prohibida pels protocols policials. Un fotoperiodista, que també va declarar com a testimoni, va captar amb la càmera l’agressió i va permetre identificar el mosso. El jutge demana que s’indentifiqui un altre agent que era al costat de l’imputat durant els fets.

L’advocat del jove, Andrés García, valora com “una bona notícia” que l’Audiència de Barcelona hagi admès el recurs contra l’arxivament de la causa que inicialment havia decretat el jutjat d’instrucció, tot i que lamenta que hagi hagut de passar un any i quatre mesos perquè l’agressió arribi als tribunals.