Aquest dissabte s’iniciarà la temporada mitjana de platges i s’allargarà fins al 31 de maig, que és quan arrencarà la temporada d’estiu. Unes setmanes en què l’afluència de banyistes no serà gaire intensa i que servirà per provar el dispositiu que ha dissenyat l’Ajuntament, que posa l’accent en la vigilància i en la neteja. Patrulles de la Guàrdia Urbana tant uniformades com de paisà vigilaran que no es produeixin furts i treballaran per minimitzar pràctiques tan esteses com la venda ambulant il·legal. La vigilància s’intensificarà quan arribi la temporada alta amb el Grup de Platges, que estarà en ple rendiment a l’estiu.

A partir d’aquest dissabte també començaran a obrir alguns xiringuitos. De moment només en seran nou del total de 19 que hi ha repartits per les platges de Barcelona. Els de les platges de Sant Sebastià i Sant Miquel obriran de les 9 a les 0 h, i els xiringuitos del Bogatell, la Mar Bella, la Nova Mar Bella i Llevant obriran de les 9 a les 2 h. La resta ho faran a mesura que avanci la temporada.

Neteja a la sorra

Pel que fa a la neteja, s’incorporaran brigades en torns de matí, tarda i nit. També s’incrementarà el nombre de papereres a la sorra i es passarà de les 50 que hi ha durant la temporada baixa fins a les 250. Els  xiringuitos disposaran de servei de recollida selectiva en les cinc fraccions de residus.

27 operaris i 11 vehicles particparan en les tasques de neteja. Al matí i a la tarda es buidaran les papereres i s’escombrarà la sorra. Les zones pavimentades es netejaran tres cops per setmana en torn de nit. Els banyistes disposaran de 67 lavabos públics, 14 d’adaptats, i 89 dutxes.

Un any més hi haurà dos equipaments que oferiran activitats lúdiques vinculades a les platges: el Centre de la Platja i l’Espai de Mar.