Només en el darrer any, els robatoris amb violència s'han disparat fins a un 16% a tot el districte de Ciutat Vella i el centre de la ciutat. Un dels punts on més s'ha notat l'increment d'estrebades a turistes i veïns és al Mercat de Santa Caterina i els carrers propers. Per això el consistori preveu instal•lar sis càmeres de videovigilància en espais com la plaça de la Llana o el carrer dels Carders. MARTA NAVARRO Tot i que l'Ajuntament n'ha fet la petició serà la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància qui hi donarà el vistiplau. Ho farà tenint en compte l'informe presentat pel consistori i també amb la valoració dels agents que patrullen per la zona. Precisament la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància ha renovat l'autorització de les nou càmeres que des de 2009 estan instal•lades a la zona del Raval i del Gòtic. L'Ajuntament va demanar-ho perquè considera que les càmeres complementen la tasca de la policia.

L’Ajuntament ha presentat la petició d’instal·lar sis camères de seguretat a la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància, organisme que depèn del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’informe del consistori estudia instal·lar-les a la plaça de la Llana, el carrer dels Carders amb Allada Vermell, el Pou de la Figuereta, la plaça de Sant Agustí i la plaça de la Puntual, totes a tocar del Mercat de Santa Caterina. A tot el districte de Ciutat Vella, els robatoris amb violència s’han disparat un 16% en el darrer any.

La decisió, però, encara no té data. La Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància ho decidirà a partir de l”informe presentat per l’Ajuntament i també valorarà el treball dels agents que patrullen la zona.

Es mantenen les càmeres

La Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància ha renovat l’autorització de les nou càmeres instal·lades a la zona del Raval i del barri Gòtic des de 2009. Segons el dictamen, la comissió considera que es mantenen les motivacions que van justificar la instal·lació de les càmeres.