El Pla de barris de la Barceloneta es prorroga dos anys més per poder executar totes les obres incloses en aquest document. L'ampliació de temps, però, no comportarà cap ampliació econòmica d'aquest projecte que pretén la millora social i física del barri. Quatre anys no han estat suficients per materialitzar les 33 actuacions previstes en els diferents àmbits: econòmic, social, públic i urbanístic. Per això en els dos anys de pròrroga que la Llei de barris permet, s'enllestiran els treballs pendents, en àmbits com l'urbanístic. MÒNICA MATEOS, directora Pla de barris de la Barceloneta "La plaça d'Hilari Salvador que és la que està al costat de l'escola Mediterrània. El Parc de la Barceloneta és una obra que començarem de forma imminent, quedaria també la plaça del Llagut que és un tema que també començarem de forma imminent." L'objectiu dels treballs és millorar l'espai públic, però alhora incidir en el teixit social. I això és el que reclamen fa anys els veïns de la plaça del Llagut. ALEXANDRA VEGA, veïna "Sí que està mal porque se ve, es que a parte se ve, se ve que el suelo está mal. Aquí se hacen agujeros y a aparte aquí hay agujeros proque las ratas se lo están comiendo, luego a parte, las vallas, las vallas se rompen cada dos por tres." Pel que fa als temes socials, es continuaran fent els programes orientats a la gent gran, així com altres activitats que tenen com a punt neuràlgic la biblioteca del barri. Quant a les actuacions pendents en el sector econòmic, es donarà suport tècnic al comerç. JOSEP DOMÈNECH, president Agrupació Comerciants de la Barceloneta "És ajudar a fer un altre tipus de comerç, més de proximitat. Fer una sèrie de coses que no sigui tot bars i restaurants, en tenim prou, però que no sigui tot súpers. Canviar una mica aquest tema, jo crec que de l'administració ens ajudarà." La cultura és un altre tema clau en aquest Pla de barris. Amb la rehabilitació de la Casa de la Barceloneta s'ha dotat el barri d'un nou equipament i se n'ha iniciat la recuperació de la memòria històrica. ISABEL CENTENO, entitat la Fraternitat "Queda molt per fer, queda molt per estudiar. Aquest barri pràcticament no l'havia estudiat gairebé ningú. És un barri que encara es pot començar a estudiar, que no s'ha fet cap estudi fins ara." El plans de barris com el de la Barceloneta s'apliquen en zones que requereixen una atenció especial per evitar-ne la degradació, per millorar les condicions de vida dels ciutadans i alhora per afavorir-hi la cohesió social.

Amb aquesta pròrroga de dos anys, el Pla de barris de la Barceloneta podrà enllestir les 33 actuacions previstes en diferents àmbits. Es tracta de projectes d’intervenció integral que, a més de millorar aspectes urbanístics en les zones en què actua, dóna prioritat també als temes socials i econòmics.

El pressupost, de 16 milions d’euros, està finançat a parts iguals per l’Ajuntament i la Generalitat. Durant aquests quatre anys de treball s’han rehabilitat 52 dels 57 edificis previstos, s’ha recuperat la Casa del Porró, que manté l’estructura de les edificacions originàries del barri, i que s’ha convertit en un nou equipament cultural per al barri.