Aquestes denúncies es van produir a principis d’any. Des d’aleshores, els mossos han estat darrere de tots dos casos fins a tancar-ne la investigació.  Tant el nen d’11 anys de Barcelona com un altre de 12 de Lleida van explicar a la policia com un individu els obligava, sota amenaça, a exhibir els seus òrgans sexuals. Si bé algunes vegades havia fet ús de les xarxes socials -amb una identitat falsa, Vladir Krutshih- i d’un programa de telefonia via Internet, sobretot contactava amb els menors a través d’una videoconsola X-BOX, mentre aquests jugaven amb altres usuaris.

Una de les contraprestacions que el pedòfil oferia als nens per haver-se despullat i fins i tot masturbat davant de la pantalla, era enviar-los codis per a diversos jocs en línia. Aquesta modalitat delictiva coneguda com a “grooming” venia acompanyada d’amenaces quan les víctimes es resistien a fer el que els exigia. Per tal d’aconseguir els seus propòsits, els atemoria amb missatges de veu i text en què assegurava que piratejaria els seus ordinadors i que difondria les imatges que ja havia obtingut d’ells.

El detingut, que té antecedents per fets similars, es vanagloriava de ser un pedòfil molt actiu i d’haver estat, segons confessa ell mateix en diverses pàgines d’Internet, “el més gran i més famós pedòfil de tot Europa”. De fet, durant l’escorcoll efectuat per la Guàrdia Civil al seu domicili de Sevilla s’han trobat més d’un miler d’arxius fotogràfics i desenes de vídeos. Entre les proves acusatòries, fetes arribar ja al jutge, s’inclou una gravació en què un dels menors implora no haver de despullar-se mentre l’assetjador, que utilitzava el nom de “joselito9218”, tracta de persuadir-lo.