Un total de 38 monuments i edificis emblemàtics, com la Sagrada Família, la Pedrera o la Torre Agbar, s’han començat a il·luminar en vermell en el marc de la campanya “Barcelona dóna la cara per la sida”. Promoguda per la Fundació Lluita contra la Sida, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, aquesta activitat vol posar de manifest el compromís i la solidaritat de la ciutat amb totes les persones que viuen amb el VIH, amb les víctimes de la malaltia i amb la recerca per aconseguir una vacuna i tractaments cada cop més efectius.

La llista d’edificis que participen en la iniciativa s’ha anat ampliant any rere any, de manera que aquest 2013 Barcelona torna a ser la ciutat del món amb més punts tenyits de vermell. A més de l’Ajuntament i la Generalitat, aquest vespre estan “donant la cara per la sida” el Liceu, el Palau de la Música Catalana, el CaixaForum, el MACBA, l’Arc de Triomf, la Casa Batlló, el CosmoCaixa, el monestir de Pedralbes, el Molino, l’Hotel W, el Cercle Eqüestre, el TNC o la Muralla i l’estàtua de Ramon Berenguer.

Un bus turístic especial, cedit per TMB, recorre a hores d’ara aquests edificis. La ruta acabarà a les 20 h a la sala Luz de Gas, on s’iniciarà la festa Dóna la Teva Llum contra la Sida, que comptarà amb les actuacions de Manu Guix, Jofre Bardagí, Joan Dausà, Elena Gadel, Mònica Green, Lídia Guevara, Salva Racero, Joan Masdéu i Àngel Llàcer.

Dilluns passat, la Fundació Lluita contra la Sida també va organitzar la Gala Sida, que aquest any ha tingut lloc al MNAC. Hi van assistir més de 650 convidats, entre els quals moltes cares conegudes, i va servir per recaptar 573.180 €, uns 65.000 més que l’any passat, que es destinen a projectes d’investigació contra la malaltia.