Les investigacions van començar al setembre, moment en què els agents van rebre diverses informacions sobre l’existència d’un grup que, pel que sembla, es dedicava al tràfic de cocaïna a Barcelona.

Després de realitzar les primeres indagacions van localitzar un vehicle que estava estacionat en un aparcament públic de la ciutat i que podia ser utilitzat per la banda per transportar la droga. Els agents van comprovar que el turisme no va canviar d’estacionament durant setmanes, però un dels membres de la banda realitzava diversos desplaçaments en taxi per visitar-lo.

En una de les vigilàncies, els agents van observar que tres individus es disposaven a traslladar el vehicle cap al que seria el domicili d’un d’ells. Els agents el van interceptar, van detenir-ne els tres ocupants i van confiscar 12 quilos de cocaïna que pretenien transportar ocults en el turisme “tunejat”. El vehicle estava preparat amb cavitats ocultes amb un complex sistema d’obertura.

Poc després, els policies van arrestar una dona més, involucrada en els fets, i van realitzar un escorcoll en el domicili d’un dels implicats, on van intervenir 62.290 euros en efectiu, un revòlver amb la seva munició, una segelladora i una premsa per empaquetar la droga.