MANEL MARTÍNEZ, president AV de Sant Martí de Provençals "Ens trobem a la plaça dels Porxos, que es diu dels Porxos perquè el que va dissenyar tot el de pla de la zona de llevant va fer porxades als blocs que tocaven a la Gran Via. Aquí hi havia una plaça que era tot un descampat quan vam venir a viure. Nosaltres, a través de l'associació de veïns, vam dir que es tanqués per tal de poder-la aprofitar per tenir un espai còmode per venir a descansar o fer qualsevol activitat. L'any 82 ens arriba un avís per mitjà de l'Ajuntament que vol construir-se un bloc d'habitatges al lloc on estaven els jocs infantils de la plaça. Nosaltres vam dir que no hi estàvem d'acord. Un dia al matí s'hi van presentar 17 furgonetes de la Policia Nacional, 10 cotxes de la Guàrdia Urbana, brigades de parcs i jardins i comencen a tallar els arbres. Llavors, jo mateix, vaig començar amb un megàfon a cridar els veïns perquè baixessin i vam fer una oposició molt forta, que va arribar a enfrontaments violents. El 1994 la plaça s'inaugura, però s'inaugura amb molts defectes. I el 2007 és quan es fa una plaça nova i es fa una urbanització d'acord amb les necessitats del barri. Això va ser un motiu de satisfacció perquè, com jo he dit moltes vegades, tots els pobles tenen la seva plaça i Sant Martí l'havia de tenir."

La urbanització de la plaça dels Porxos, a Sant Martí de Provençals, va ser una de les reivindicacions més dures que van portar a terme els veïns del barri. S’oposaven a la construcció d’un bloc de pisos per al personal de la Policia Nacional al lloc on hi havia la plaça. 30 anys després, gaudeixen de l’èxit d’aquella lluita veïnal.

Hi havia un descampat que els veïns reclamaven com equipament. L’any 1982 l’Ajuntament dona la llicència per fer els pisos  i comencen les obres davant l’oposició dels veïns. L’històric dirigent veïnal, Manel Martínez, relata com van aconseguir que aquella lluita arribés a bon port.