SUSANA ORDÓÑEZ, activista de la PAH "Si han venut una entitat que està rescatada amb diners públics, el mínim que poden fer és donar lloguer social a les persones afectades en base als seus ingressos, que no és lògic que si una persona té 600 euros d'ingressos li donin un lloguer de 400 euros, és que no podrà viure."

Més d’una cinquantena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han tornat a fer-se sentir aquest divendres. Aquest cop, a l’oficina de CatalunyaCaixa (CX) situada al passeig de Gràcia amb el carrer de Provença, on han denunciat que l’entitat ha incomplert, de manera reiterada, els acords que havien signat les dues parts per negociar els casos de les persones afectades per no poder pagar la hipoteca, més de 50.

Des de la plataforma alerten que CatalunyaCaixa no respon per aquests casos i que remet a l’entitat que actualment en té la propietat, el BBVA, per resoldre’ls. La PAH, però, afirma que els acords de negociació estan signats amb CX i es queixa que la caixa està eludint les seves responsabilitats. Finalment han decidit ocupar una oficina de CX amb la intenció marxar fins que no aconseguissin un interlocutor per als casos pendents, però la mesura de pressió no ha funcionat perquè l’entitat s’ha negat a reprendre les converses, i la ocupació ha acabat al migdia.

L’ONG insisteix a recordar que l’entitat va ser rescatada amb fons públics per valor de 12 milions d’euros i afirmen que, després del rescat, els pisos que CX té en estoc s’haurien d’oferir en lloguer social, perquè, segons Susana Ordóñez, membre de la plataforma: “els pisos d’aquest banc són de tots i totes i haurien d’estar a disposició de les famílies de l’estat, que hem posat diners de la nostra butxaca en aquest banc.” Les principals demandes per negociar són la dació en pagament sense romanent per als afectats, la condonació del deute i el lloguer social dels pisos que tenen en cartera.