Els veïns de la Barceloneta s’han posat de nou les samarretes grogues reivindicatives. S’han repetit lemes com “La Barceloneta no es ven” o “Menys paraules i més fets”, per reclamar mesures més contundents contra la massificació del turisme i els apartaments il·legals. Aprofitant el pregó de la Festa Major del barri, han mostrat el seu malestar davant de les autoritats i la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, a qui desenes de persones han donat l’esquena.

La regidora n’ha fet menció en el discurs i ha estès la mà als veïns per continuar treballant plegats. També ha agraït la feina dels representants veïnals que han assistit a les reunions amb el govern municipal.

El pregó del Pare Manel i sor Pilar també ha estat en to reivindicatiu i han incidit a mobilitzar-se pacíficament. Finalment, el Pare Manel ha entonat la cançó ‘Resistiré’ amb Leslie, de Los Sírex, i s’hi ha sumat el públic.

10 dies de Festa Major per endavant

El barri de la Barceloneta ha aixecat el teló de 10 dies de Festa Major. El plat fort del programa serà aquest cap de setmana amb la Cercavila del Canó, sardanes, correfocs i havaneres. Els focs artificials posaran el punt final a les festes el pròxim 5 d’octubre.