El mes de juny, la Generalitat va presentar a Foment una proposta per fer arribar Rodalies a la T1 de l'aeroport. Es pretenia unir en tren el centre de la ciutat i la nova terminal cada 15 minuts, una obra que requeria 217 milions en quatre anys amb l'ajuda d'inversió pública i privada. El govern català diu que Foment ho veia amb bons ulls, però lamenta que ara Hisenda no hagi previst res en el pressupost de l'any que ve en benefici d'altres comunitats. SANTI VILA, conseller de Territori i Sostenibilitat "Seria un greuge incomprensible per irracional que veiéssim, com constatem, que ja hi ha una primera dotació pressupostària per fer possible l'ample internacional entre Chamartín i Atocha i que en canvi hi ha zero per atendre la connexió ferroviària a l'aeroport de Barcelona." No obstant això, la Generalitat celebra altres inversions a la ciutat que sí que apareixen en els comptes, com ara els accessos ferroviaris al port, l'impuls al corredor mediterrani o una dotació mínima però important, ha matisat el conseller, a la xarxa de Rodalies. El PSC barceloní ha lamentat que tota la inversió a la ciutat cau i ha coincidit amb Iniciativa a assenyalar que no hi ha partida per a l'estació de la Sagrera. El PP, però, assegura que hi ha el compromís de l'Estat per dotar de pressupost les obres.

L’oblit de l’Estat d’incloure en el projecte de pressupostos per a 2014 la connexió en tren fins a l’aeroport arriba mesos després que la Generalitat presentés una proposta a Foment per fer-la viable amb l’ajuda d’inversió pública i privada. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha lamentat que hi hagi dotacions per a projectes ferroviaris en altres comunitats i no per a aquest de l’aeroport, que, ha assegurat, Foment veia amb bons ulls.

El conseller Vila ha destacat, però, altres partides dels pressupostos de l’Estat per a 2014 beneficioses per a la ciutat de Barcelona, com ara els accessos ferroviaris al port, un impuls al corredor mediterrani i una dotació “mínima però important” per a la millora de Rodalies.

Des de l’oposició municipal, el PSC ha denunciat que algunes inversions clau per a la ciutat cauen, com ara Rodalies. Tant els socialistes com també Iniciativa han coincidit a assenyalar “l’oblit flagrant als comptes” de l’estació de la Sagrera. Des del PP, en canvi, es matisa que encara s’estan quantificant les actuacions a fer i que hi ha compromís de l’Estat de dotar les obres de pressupost per a 2014. Fonts populars també han matisat que el projecte de connexió ferroviària amb l’aeroport està previst que s’iniciï el 2015.