"Som de l'Ajuntament i estem fent una campanya de sensibilització per la neteja a Ciutat Vella." Escenes com aquesta seran habituals al districte de Ciutat Vella a partir d'ara. 16 informadors donaran consells a veïns, comerciants i turistes per tal que millori la neteja als carrers del barri que, segons els veïns, no estan prou nets. MARISA MORALES "Està bé que es faci això perquè normalment els carrers estan una mica bruts." GUILLERMO OLEIRO "Hace falta que la gente tome conciencia de que hay que recoger la basura, clasificarla i ponerla en un contenedor." "Si té alguna queixa, alguna consulta..." Alguns carrers del districte estan bruts i alguns veïns es desfan dels residus on no toca. Per minimitzar-ho, la campanya ha dissenyat una primera fase d'actuació. SUSANA MÉNDEZ, responsable de la campanya "La necessitat més immediata és sobretot el fet que les bosses de residus no s'han de deixar fora del seu element de contenció." Aquest serà però el primer pas d'una campanya que s'espera que canviï la imatge del barri JOAN PUIGDOLLERS, regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans "Si el programa aquest, i esperem que sigui així, tingués un gran resultat, teòricament el que notaríem és una ciutat més neta i amb menys necessitat de netejar." La campanya s'allargarà fins a principis de 2015.

Repartits per parelles, els informadors es passejaran pels barris del districte (Gòtic, Raval, Barceloneta i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera) per resoldre dubtes, com ara els horaris per treure les bosses d’escombraries al carrer o com funciona la recollida de mobles i trastos vells. A més, es conscienciarà els ciutadans per tenir cura de l’espai públic i utilitzar papereres i cendrers.

La campanya se centra a Ciutat Vella perquè és l’únic districte on la recollida de residus és diferent a la resta de la ciutat, ja sigui amb recollida porta a porta o pneumàtica. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdollers, ha dit que si el programa funciona “teòricament el que notaríem és una ciutat més neta i amb menys necessitat de netejar”. L’acció dels informadors es fa en coordinació amb l’entitat Genab (Grup Ecologista del Nucli Antic de Barcelona).