La primera aturada ha estat a casa del Jorge. Fa tres anys que va ocupar amb la seva dona aquest espai d'uns 20 metres quadrats. "Me quedé sin trabajo, vine por obligación" La comitiva judicial, però, finalment ha decidit no dur a terme el desnonament. La mobilització s'ha dirigit després fins al carrer de Robert Robert. Aquí viu la Marga, amb 5 fills, alguns encara menors d'edat. Assegura que no pot fer front al pagament de la hipoteca. El desnonament, però, també ha quedat aturat. MARGARITA RIVELLES "Tengo que ir a servicios sociales, y de momento esto esta parado. Hasta que venga servicios sociales y me busque una vivienda digna, o me quede en mi casa" Els veïns han continuat amb la mobilització durant tot el matí. L'objectiu, posar de manifest la situació que es viu al districte cada dia. FILIBERTO BRAVO, president de l'AV Ciutat Meridiana "Para nosotros es una cosa cotidiana. No es una cosa anormal" FRANCISCO GARROBO, Assemblea Jove de Nou Barris "Esta solución no la puede dar solo una parte afectada. Necesitamos que sean ayuntamientos, bancos, plataformas. Necesitamos que haya una solución global" En total han aconseguit aturar quatre desnonaments. Pel que fa a la resta d'habitatges, en molts dels casos ja no hi vivia ningú. Alguns dels afectats han decidit entregar les claus. És el cas de l'Antònia. Vivia amb el seu fill, la jove i dos néts en un pis de lloguer del carrer de Formentera. Devien 950 euros al propietari. ANTONIA CABRERA "Yo con 63 años es la primera vez que me veo en una situación asi" Les entitats, que han acabat l'acció ocupant de forma simbòlica al districte de Nou Barris, asseguren que continuaran amb les mobilitzacions. IRMA ROGNONI, regidora de Nou Barris "Ha donat la casualitat que hi havia vuit desnonaments. Tampoc no és la primera vegada que ens passa això que hi ha un nombre de desnonaments importants. Però clar, nosaltres treballàvem amb la hipòtesi que de risc n'hi havia tres. I tres ja és una mitjana que més o menys ja estem treballant. Aproximadament cada x període tres desnonaments pot ser que concorrin en una setmana."

Els concentrats s’han trobat a primera hora al número 176 del carrer de Casals i Cubero, on s’havia de produir el primer desnonament. Una vegada suspès, després d’arribar la comitiva judicial i una patrulla dels Mossos d’Esquadra, s’han desplaçat a la resta de pisos que havien de ser desallotjats.

Durant el matí, veïns i activistes han fet ruta pels pisos afectats. En tres dels casos, les persones que hi vivien han decidit entregar les claus de l’habitatge a la comitiva judicial. En canvi, l’acció dels participants a la mobilització ha aconseguit evitar que la comitiva judicial efectués el desnonament de dos pisos. En alguns dels altres casos, els pisos ja estaven buits.

La jornada s’ha acabat amb l’“ocupació simbòlica” de la seu del districte de Nou Barris per part d’alguns dels participants a les accions d’aquest dilluns.

La regidora de Nou Barris, Irma Rognoni, ha afirmat que aquest dilluns “ha donat la casualitat que hi havia vuit  desnonaments”, un fet que “no és la primera vegada” que passa al districte. Rognoni ha explicat que de tots els desnonaments previstos aquest dilluns només tres s’havien notificat a l’Ajuntament com a desnonament de risc, perquè requerien una assistència social especial, i tots tres s’han suspès.