Els dos joves detinguts, d’origen brasiler i de 28 i 21 anys respectivament, estan implicats en com a mínim set robatoris amb violència comesos durant els darrers mesos al metro. La policia va engegar la investigació després de tenir coneixement que s’havien produït diversos assalts a usuaris d’una zona molt definida. La majoria de sostraccions van tenir lloc a les estacions de Baró de Viver, de l’L1, i a la de Maragall, de l’L4-L5, mentre que una setena acció delictiva es va realitzar a l’estació de Trinitat Vella, també de l’L1. El 21 d’octubre passat es va detenir una primera persona i pocs dies després, el 24, se’n va arrestar una segona. La policia busca un tercer identificat.

Durant les indagacions es va poder comprovar que el grup estava coordinat i es repartia les tasques a l’hora de cometre els atracaments i, en funció de les circumstàncies, se les intercanviaven. Un d’ells seleccionava el lloc i controlava l’entorn per no ser sorpresos, un altre distreia la persona sobre la qual s’actuava i el tercer s’enduia el telèfon amb més o menys violència.

La forma d’actuar i la intimidació provocava desconcert i dificultava la capacitat de reacció de les víctimes. Els atracadors sovint assaltaven persones que viatjaven soles d’entre les 7 i les 10 h. Fins i tot en un dels casos, dos dels presumptes autors van subjectar la víctima, mentre un tercer l’escanyava pel darrere perquè deixés anar el mòbil. Després de robar-li l’aparell i per facilitar la fugida, la van intimidar amb una navalla.

La policia els imputa un delicte de pertinença a grup criminal per set robatoris amb violència i intimidació, tres faltes de lesions i una falta de furt. La investigació segueix oberta i no es descarta que els joves hagin comès més robatoris a la via pública.