De bon matí les castanyes ja ballaven dins la paella. La fruita del castanyer és un element clau per celebrar Tots Sants, de la mateixa manera que ho és la seva venedora. ENRIQUETA NIALET, castanyera "Desde los 14 que llevo así, primero tuve la parada de Universidad; después me casé y luego volví a empezar aquí." De joves i també d'adults, en el transcurs del dia les cues encara han anat augmentant a cadascuna de les trenta parades que s'han instal·lat a la ciutat, ningú no volia quedar-se'n sense. "En el colegio lo celebran, en la llar también lo hacían y entonces es para que la niña lo viva desde pequeñita, ¿no?" "Ho celebrem sempre a casa d'uns amics, ells són els que preparen el sopar, sobretot fan els panellets, panellets casolans." Fins i tot hi ha qui s'atrevia a menjar-ne per primera vegada. "Sí, es la primera vez que como castañas y... buenas, muy buenas..." Però la festivitat de Tots Sants presenta variants per a tots els gustos; hi ha celebracions més clàssiques i d'altres més modernes. És el cas del carrer del Guadiana, al barri de Sants, on han apostat per una barreja de tradicions. "Veiem que les tradicions s'estan barrejant una mica i així agafem més públic." Sigui com sigui, la tradició continua un any més i el foc de la castanyera sembla estar lluny d'apagar-se.