Els Encants estan situats al carrer del Dos de Maig des de 1929. No va ser fins als anys 90 quan se'n va començar a estudiar el canvi d'ubicació. La primera proposta va ser traslladar-los a l'interior de l'anella de la plaça de les Glòries. Una segona proposta, més radical, era situar-los a la ciutat sanitària de la Vall d'Hebron. Cap de les dues, però, no va prosperar. Tampoc no va tirar endavant l'opció que proposava l'aleshores regidor de Comerç, Jordi Portabella, i que proposava traslladar-los a la plaça de toros de La Monumental. Finalment, el 2007 va començar a prendre forma el projecte actual dels nous Encants, situats just a l'altra banda de la plaça de les Glòries, un canvi que posa fi a 84 anys de mercat al carrer del Dos de Maig.

Els Encants Vells estan documents a Barcelona des del segle XIV, coneguts també com a Fira de Bellcaire. L’actual  situats al carrer del Dos de Maig des de 1929. No va ser fins als anys 90 quan se’n va començar a estudiar el canvi d’ubicació. La primera proposta va ser traslladar-los a l’interior de l’anella de la plaça de les Glòries. Una segona proposta, més radical, era situar-los a la ciutat sanitària de la Vall d’Hebron. Cap de les dues, però, no va prosperar. Tampoc no va tirar endavant l’opció que proposava l’aleshores regidor de Comerç, Jordi Portabella, i que proposava traslladar-los a la plaça de toros de La Monumental.

Finalment, el 2007 va començar a prendre forma el projecte actual dels nous Encants, situats just a l’altra banda de la plaça de les Glòries, un canvi que posa fi a 84 anys de mercat al carrer del Dos de Maig.