No estan disposats a acceptar una retallada que oscil·la entre el 15% i el 20%. És per això que estudiants, professorat, personal de neteja i també treballadors de seguretat van decidir ahir a la nit ocupar l’edifici de l’Escola Superior de Música de Catalunya, ubicat al carrer de Padilla, al mateix edifici on es troba L’Auditori.

Els manifestants protesten per una retallada que se’ls va comunicar la setmana passada i que denuncien que implicarà una reducció d’hores de classe dels estudiants, un augment d’hores lectives del professorat i retallades salarials, així com un possible augment del 9% en les taxes de matriculació. Estudiants i personal docent i no docent del centre també reivindiquen més informació sobre els comptes i la gestió de l’Esmuc i critiquen la suposada manca de democràcia del centre, la direcció del qual és designada per la Fundació Esmuc. Un dels portaveus del tancament denuncia que aquesta fundació està controlada per la conselleria d’Ensenyament i reclama la presència d’algun òrgan de participació dels estudiants.

De moment l’ocupació es manté i aquest dimarts al matí s’ha fet classe amb normalitat al centre. Al migdia, la direcció i la gerència de l’Escola Superior de Música han convocat una reunió per informar sobre les retallades pressupostàries, a la qual assistiran els manifestants. Segons quines explicacions els doni la direcció del centre, aquest vespre tornaran a reunir-se per decidir si s’hi queden una altra vegada a dormir o no.