La noia ha estat localitzada a Sant Sebastià. Una dona l’ha reconegut aquesta tarda en un supermercat de la localitat basca i ha avisat el 112. El servei d’assistència telefònica s’ha posat en contacta amb l’Ertzaintza que l’ha trobada i l’ha traslladat a una comissaria. Això confirma la teoria que dels Mossos d’Esquadra que es tractava d’una fugida voluntària.

La policia catalana ha confirmat la notícia cap a dos quarts de vuit.

El portaveu de la família, Jordi Fontdecaba ha explicat al programa ‘Bàsics BTV’ que els pares de la noia s’han desplaçat a Sant Sebastià per recollir-la. També ha assegurat que es van trobar a l’ordinador de la menor cerces relacionades amb la ciutat basca.

La família va perdre la pista de la noia aquest dilluns al matí. Va marxar de casa a les set i ja no va arribar a l’Escola IPSI, on estudia. Els pares en van denunciar la desaparició aquest dilluns al vespre i van difóndre imatges de la noia a les xarxes socials perquè els ciutadans puguin identificar-la si la veuen. La noia va deixar-los una carta a la bústia en què els deia: “Us estimo. Estigueu tranquils, estaré bé. No m’han raptat, simplement me n’he anat. No us vull causar més problemes. Gràcies per haver-me aguantat tant de temps”. El portaveu dels pares, Jordi Fondecaba, ha explicat que la jove pateix un trastorn alimentari, tot i que desconeixen si això està relacionat amb la seva fugida. El portaveu dels Mossos d’Esquadra, Xavier Porcuna, ha explicat que han rebut trucades al 112 de gent que ha dit que l’havia vist a l’estació de Sants o al centre comercial Les Arenes.

El 41 % de les desaparicions són de menors
De mitjana, els Mossos d’Esquadra reben 3.553 denúncies de desaparicions cada any i, d’aquestes, el 41 % són menors d’entre 13 i 17 anys. Segons ha explicat el cos, en la majoria de casos les desaparicions són voluntàries. Del total de desapareguts, el 48 % torna voluntàriament i un 20% els localitza per la policia. Des de Mossos, remarquen també que en el 75 % dels casos, la policia troba les persones desaparegudes durant els primers quatre dies.