El foc ha començat a les 17.05 h, quan s’han incendiat la turbina i la conducció de gas de l’antiga fàbrica La Seda (actualment Plastiverd), especialitzada en la producció de plàstics i polímers. Segons els bombers, des de les 19.15 h el foc estava controlat, tot i que, de moment, es desconeixen les causes que l’han originat. Tots els treballadors han estat evacuats a temps i a les vuit del vespre ja han pogut tornar a entrar al recinte.

Aquest és el tercer incident en només un mes a l’antiga fàbrica La Seda. En les últimes setmana hi ha hagut dues fuites de gas que han provocat una forta olor que ha molestat els veïns. Per això, l’Ajuntament del Prat de Llobregat ha anunciat que instarà la Generalitat que ho investigui. Obrirà un expedient informatiu en què relatarà els fets ocorreguts aquests últims dies a la fàbrica. Fonts municipals asseguren que “no és normal tantes incidències” i per això demanaran al govern català que ho investigui.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha confirmat que no hi ha hagut cap persona ferida i, en un comunicat, el Departament d’Interior ha explicat que Protecció Civil “no ha fet sonar les sirenes d’avís de risc químic que té el municipi, ja que no s’ha tractat d’una emergència química”.

Durant la tarda, el telèfon d’emergències 112 ha rebut un centenar de trucades relacionades amb aquest incendi. Fins que no s’ha estabilitzat el foc, Protecció Civil ha recomanat el confinament dels veïns afectats pel fum, tot i que no és tòxic. També ha recomanat als veïns dels voltants de la fàbrica que tanquin les portes i les finestres si tenen molèsties pel fum.