MARTA BELTRAN, coordinadora del projecte Pont alimentari "El que volem fer és no només tractar el tema del malbaratament alimentari al final de la cadena, sinó, des del principi, des de l'origen, i com les empreses d'aquest sector poden reduir els aliments que llencen en totes les fases de la seva activitat."

La Fundació per la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (FPRC) i la Fundació Banc de Recursos han creat el projecte Pont alimentari, per tal d’aprofitar els excedents d’aliments que tenen al sector de la restauració i del comerç. A més, també té per objectiu buscar maneres de sensibilitzar a la població i potenciar la solidaritat amb el malbaratament dels aliments.

De moment, el projecte disposa de sis empreses donants i quasi una vintena d’entitats socials que ja han començat a rebre aliments, que de moment se circumscriu a la ciutat de Barcelona. Una d’aquestes entitats és la Federació de Famílies Monoparentals.

La directora de la FPRC, Rosa Garcia, ha  assegurat que el malbaratament alimentari incideix en el nivell  ambiental i econòmic i és una “qüestió de solidaritat”, i ha remarcat  que l’objectiu és que el projecte s’expandeixi per tot el país.

La directora de l’Àrea de Prevenció i Foment del Reciclatge de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Pilar Chiva, ha recordat que cada català malgasta 35 quilos d’aliments a l’any, tenint en compte les llars, la restauració i la distribució al detall. La coordinadora de campanyes de la fundació, Marta Beltran, ha afegit que el projecte també suma una campanya de bones pràctiques, així com l’ús de carmanyoles reutilitzables.